Tentoonstelling Paleis op de Dam
02-08-2023
BRUIDSTAARTEN

High-end bruidstaart voor 450 personen

Tijdens de voorbespreking met het bruidspaar en de weddingplanner zijn ideeën besproken en ontwerpen voor deze high-end bruidstaart gemaakt.

Jeroen maakte geheel naar de wensen van het bruidspaar hun bruidstaart voor 450 personen met verwijzingen naar o.a. de vlinders, de bloemen, de olijfbladeren, de draperieën en het kantwerk zoals alle ook zijn verwerkt in de bruidsjurk. Tevens zijn hun initialen op drie manieren op de taart verwerkt.

Deze taart bestond uit drie lagen duchesse biscuit getempereerd met cointreau. Een laag joconde biscuit op een bodem van amandel sinaasappel croustillant. Als vulling werden 120 doosjes verse frambozen ingelegd en overgoten met een rosé champagne mousse. Het geheel werd bekleed met een dunne laag Lubecker marsepein en was licht bespoten met yuzu chocolade.

De taart werd geserveerd als dessert en was begeleid door een compote van verse Franse witte perziken gemarineerd met rosé champagne en kersenbloesem olie. Alle decoraties waren van diverse soorten suiker en witte chocolade gemaakt.

Het bruidspaar en vele gasten gaven aan dat hun bruidstaart alle verwachtingen ruim heeft overtroffen.

Fotografie: Wanderbros Wedding - Obrie Photography